Pogled na sprednjo steno učilnice

V obstoječi učilnici lahko opazimo, da je sprednja stena večbarvna, kar je lahko za učence, sploh tiste z motnjo pozornosti, zelo moteče. Obe tabli sta precej uničeni. Na steni je ogromno distraktorjev (barv, plakatov, slik), ki preusmerjajo pozornost učencev.

 

Odločili smo se, da bosta v učilnici tako zelena kot bela tabla. Učitelj se lahko tako vsako šolsko leto posebej odloči, katero izmed tabel bo uporabljal. Če ima v razredu na primer slabovidnega učenca, ki na belo table zaradi bleščanja ne vidi, bo pisal na zeleno in obratno. Lahko pa uporablja tudi obe.

Nad belo tablo smo predvideli tudi platno za projeciranje. Tega smo lahko opazili že v obstoječi učilnici. V primeru, da ima šola možnost nakupa interaktivne table, ki predstavlja zelo kakovostno vizualno in avditivno podporo učenju, bi lahko ta stala na mestu, kjer smo predvideli belo tablo. Na mesto zelene table bi postavili poseben sistem, ki vključuje tako zeleno kot belo tablo.

Učiteljica je želela večjo mizo in več prostora za shranjevanje svojih stvari. Sicer je želela polkrožno mizo, vendar smo se zaradi prostorske stiske in večje praktičnosti odločili za daljšo mizo, ki sega povsem do okna. Prostor za računalnik smo predvideli na skrajnem desnem robu mize, da ne ovira učiteljičinega pogleda na učilnico. Za učiteljičin hrbet smo postavili večjo leseno omaro s policami, ki nudi ogromno prostora za shranjevanje stvari. V niši pod oknom smo zasnovali dodatne predale, ki jih lahko uporablja le učiteljica. Če je prostora še vedno premalo, se lahko pod mizo namesti še dodaten predalnik na kolesih.

Učiteljičina miza

Za učiteljico smo predvideli udoben stol, saj učitelji ogromno časa preživijo v sedečem položaju. Udoben stol je bila tudi želja učiteljice. Predlagamo, da se tudi za učiteljico zagotovi po višini nastavljivo mizo, ki bi omogočala bolj pravilno držo med sedenjem. Tako bi si učiteljica mizo lahko tudi dvignila in svoje delo opravljala stoje.